Venetie & Vicenza
Blijf op de hoogte en volg Doris
05 September 2015 | Italië, Vicenza
Vicenza is een stadje in Noord-Italie, 60 km van Venetie vandaan. Het ziet er echt Italiaans uit er zijn veel terrasjes, smalle straatjes, gele en roze huisjes en vooral veel kerken en basilieken (en nonnen)! Naast het centrum staan allemaal bergen (met kerken natuurlijk). Afgelopen week hebben elke ochtend taalcursus gehad en ik ken dus al wat woordjes en zinnetjes Italiaans (Ciao bella bijvoorbeeld, want daar word je hiermee mee dood gegooid). Ook hebben we een beetje gekeken wat er allemaal te doen is en zijn we vooral bezig met het 'organiseren' van het huishouden. Zo doen we samen (met z'n 6en) boodschappen en we doen om de beurt voor elkaar koken! Dat is natuurlijk mega gezellig! We hebben al veel plannen gemaakt voor de komende week en er is tijd te kort om deze allemaal te gaan uitvoeren. Zo zijn er een aantal 'disco's' waar we heen moeten, we willen een keer gaan raften, het gardameer zien, naar een mega waterpark, naar Verona en nog veel meer. Aanstaande maandag heb ik mijn sollicitatiegesprek voor mijn stage. Ik ga stage lopen bij een architectenbureau. Ik heb nog nooit zoiets gedaan en ben dus heel benieuwd! Ik heb er in ieder geval wel heel veel zin in! Dinsdag is er hier in Vicenza een feestdag (iets heiligs) en is er dus een soort van festival. Dan zijn ook alle bedrijven gesloten. Woensdag ga ik verhuizen en hebben we een middagje taalcursus en als het goed is begin ik dan donderdag op mijn nieuwe stage. Maar eerst gaan we het weekend vieren! Vanmiddag gaan we naar een kerkje kijken (want die hebben we hier nog niet gezien hahah). en vanavond lekker met z'n allen eten en misschien stappen bij 'Villa Bonin'.
Ciao tutti en je hoort volgende week wel weer van me!
xxx
05 September 2015 - 15:34
Evelien:
Poepie!!
Wat leuk om je eerste verslag te lezen! Heel veel plezier komende dagen, succes maandag en geniet van wat er komen gaat!
Mis je als n malle, en ik ben benieuwd naar je volgende reisverslag!
Xxxx love you! -
05 September 2015 - 16:03
Doris De Lange:
Ahh dankjewel lieverdje! Ik mis jou ook! Als ik terug ben halen we alles in!
xxx love you too poepie!! -
06 September 2015 - 12:07
Esther:
Wat verschrikkelijk leuk om dit te lezen zeg en wat heerlijk dat je het zo naar je zin hebt! Geniet lekker van deze mooie tijd... Ik ben super trots op je moppie!!! We skypen weer snel en hou van je schatje!!! Dikke kus -
06 September 2015 - 12:39
Marij Van Der Weegen:
Hoi Doris leuk om je verslag te lezen we zijn daar eens geweest dus herkenbaar wens je veel succes en geniet er van meisje .veel groetjes van de rest -
06 September 2015 - 21:47
Dorith:
Hee Doris, leuk om dit te lezen! Heel veel plezier en geniet van elke dag en de mooie omgeving!!!!
Grtssss Dorith x